Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Чийзкейк с бисквити

Чийзкейк с бисквити

4.82* от 11 гласа
Alieen Clark
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 40 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 55 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 ч.ч. вода
  • 26 бр. шоколадови бисквити с крем тип сандвич, Орео или подобни, разделени
  • 2 с.л. масло разтопено
  • 450 гр. крема сирене меко
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1/2 ч.ч. заквасена сметана пълномаслена
  • 2 бр. яйца големи, със стайна температура

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Сипете водата във вътрешния съд на Instant Pot и поставете решетката за готвене на пара. Намаслете тава с падащо дъно (форма за печене/торта, ~18 см. диаметър) и оставете настрана.
  • Натрошете 16 шоколадови бисквити до оформянето на малки трохи (можете да използвате плик за сандвичи с цип и точилка).
  • В малка купа смесете натрошените бисквитки и разтопеното масло.
  • Оформете блат от сместа по дъното и до половината височина по стената на вече намаслената тава. Охладете блата от бисквитки в хладилник докато приготвяте крема на чийзкейка.
  • Разбийте с миксер крема сиренето, захарта и ванилията докато се образува лека и пухкава смес, около 2 минути.
  • Бавно добавете заквасена сметана докато разбърквате.
  • Добавете яйцата едно по едно като разбърквате междувременно. Не прекалявайте с разбъркването на сместа.
  • Начупете останалите бисквитки и добавете половината от тях в чийзкейк крема. Запазете останалите начупени бисквитки за декорация.
  • Изсипете чийзкейк крема върху блата.
  • Поставете внимателно формата/тавата върху решетката за готвене на пара във вътрешния съд (използвайте силиконов слинг или си направете слинг от прегънато алуминиево фолио за печене).
  • Затворете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 40 минути.
  • Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено изцяло.
  • Внимателно извадете формата от вътрешния съд и я поставете върху решетка, за да се охлади до стайна температура.
  • Покрийте с опаковъчно (стреч) фолио и оставете в хладилник за минимум 8 часа.
  • Декорирайте чийзкейка с останалите начупени бисквити и сервирайте.
ТАГОВЕ бисквити, крема сирене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.