Веган макарони със "сирене"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Макарони
- 450 гр. макарони Елбоу (къси и завити в двата края) или друга къса паста
- 4 ч.ч. вода
- 1 ч.л. морска сол фина
Сос
- 1 ч.ч. кашу сурово, предварително накиснато във вода и отцедено*
- 1/3 ч.ч. вода (плюс още, ако е необходимо)
- 2 с.л. хранителна мая
- 1 1/2 с.л. лимонов сок прясно изцеден
- 1 бр. скилидка чесън обелена
- 1 ч.л. горчица жълта, веган
- 1 ч.л. лют сос Табаско
- 1/2 ч.л. морска сол фина (плюс още, ако е необходимо на вкус)
- 1/4 ч.л. кайен лют червен пипер (плюс още ако е необходимо на вкус)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За да пригответе макароните:
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете макароните, 4 чаши вода и сол. Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 6 минути. Имайте предвид, че ще отнеме около 15 минути докато Instant Pot достигне необходимото налягане, преди да започне готвенето.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).
За да приготвите соса:
- Докато пастата се готви, смесете в блендер кашуто, водата, хранителната мая, лимоновия сок, чесъна, горчицата, табаско, солта и кайена. Блендирайте с висока скорост за около 1 минута, докато сместа стане гладка, като при необходимост по средата оберете и смесете събраните по стените на блендара по-едри парчета.
- Опитайте на вкус и, ако е необходимо, добавете още сол и / или кайен. Можете също така да добавите допълнително още малко вода, ако предпочитате по-рядък сос.
Смесване:
- Отворете капака. Добавете и разбъркайте соса.
- Сервирайте топло, в купички, без да оставяте да преседи.