1/2ч.л.чили на прахлют червен пипер (или повече - на вкус)
1ч.ч.червена лещаизплакната и отцедена (около 220 гр.)
2ч.ч.вода
400гр.домати от консерванакълцани
200гр.кокосово мляко (1/2 консерва от 400 гр.)
1с.л.доматено пюре
2ч.ч.спанакнарязан (1 голяма шепа или на вкус)
1/2лимоннеобходим за сок
Method
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте олиото.
Добавете и задушете лука и морковите за около 5 минути.
Добавете и разбъркайте чесън, гарам масала, къри и чили като сотирате за още 1 минута, след което изключете програмата CANCEL (ОТКАЗ).
Добавете и разбъркайте лещата, водата, накълцаните домати и доматеното пюре.
Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) за време 10 минути. Обърнете внимание, че може да отнеме 10-ина минути, докато Instant Pot достигне необходимото налягане, преди да започне готвенето.
Когато програмата приключи, освободете бързо налягането (QR).
Добавете и разбъркайте кокосовото мляко, спанака и лимоновия сок, докато спанакът омекне.
Овкусете и подправете със сол и черен пипер и добавете още чили на прах, ако е необходимо (на вкус).
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.