1с.л.копърпресен (или 1 ч.л. сушен копър) + допълнително за поръсване
400гр.чери доматинарязани на половинки
200гр.пушена сьомганарязана на хапки
черен пиперпрясно смлян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
Добавете маслото във вътрешния съд и изчакайте да се разтопи.
Добавете лука и сотирайте, докато омекне.
Деглазирайте дъното на вътрешния съд с виното. Уверете се, че по него няма останали залепнали парченца.
Изсипете бульона, сметаната, солта и копъра, и разбъркайте, докато всички съставки се смесят напълно.
Добавете талиателите, като ги потопите изцяло в течността.
Добавете внимателно чери доматите и не разбърквайте.
Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 5 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
Отворете капака и внимателно разбъркайте пастата.
Навийте парчетата пушена сьомга и сервирайте на момента, като поръсите с черен пипер и копър.
1 отговорa за "Рецепта за Талиатели с пушена сьомга"
При правене на единичната доза, храната залепна и уредът въобще не успя да вдигне налягане! 750мл бульон явно е малко! Според мен трябва поне литър на това количество, минимум.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
При правене на единичната доза, храната залепна и уредът въобще не успя да вдигне налягане! 750мл бульон явно е малко! Според мен трябва поне литър на това количество, минимум.