Талиатели с пушена сьомга
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 450 гр. сухи талиатели
- 2 с.л. масло
- 1 бр. глава лук ситно нарязан
- 120 мл. сухо бяло вино
- 750 мл. зеленчуков бульон
- 300 мл. сметана за готвене високомаслена
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. копър пресен (или 1 ч.л. сушен копър) + допълнително за поръсване
- 400 гр. чери домати нарязани на половинки
- 200 гр. пушена сьомга нарязана на хапки
- черен пипер прясно смлян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете маслото във вътрешния съд и изчакайте да се разтопи.
- Добавете лука и сотирайте, докато омекне.
- Деглазирайте дъното на вътрешния съд с виното. Уверете се, че по него няма останали залепнали парченца.
- Изсипете бульона, сметаната, солта и копъра, и разбъркайте, докато всички съставки се смесят напълно.
- Добавете талиателите, като ги потопите изцяло в течността.
- Добавете внимателно чери доматите и не разбърквайте.
- Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 5 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Отворете капака и внимателно разбъркайте пастата.
- Навийте парчетата пушена сьомга и сервирайте на момента, като поръсите с черен пипер и копър.
При правене на единичната доза, храната залепна и уредът въобще не успя да вдигне налягане! 750мл бульон явно е малко! Според мен трябва поне литър на това количество, минимум.