Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Такитос с бавно готвено дърпано телешко месо

Такитос с дърпано телешко месо

5* от 2 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 40 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 1 ч
ТИП ЯСТИЕ Компонент, Основно ястие, Снак, Пикник
КУХНЯ Мексиканска
ПОРЦИИ 20 бр.

Оборудване

  • Готварски щипки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 кг. телешки гърди
  • 20 бр. царевични мини тортили
  • 1 с.л. чесън смлян
  • 1 ч.ч. лук накълцан
  • 1 ч.ч. домати от консерва
  • 1 с.л. сок от лайм
  • 2 с.л. сок от портокал
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. люти чушки сушени
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. смлян кимион
  • 1 с.л. чили на прах
  • 4 ч.ч. телешки бульон
  • 1/2 ч.ч. кориандър ситно нарязан
  • 2 ч.ч. сирене моцарела или чедър настъргано
  • сол и пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд добавете и загрейте зехтина.
  • Овкусете месото със солта, черния пипер и червения пипер.
  • Поставете месото на дъното на вътрешния съд и го оставете да се запечата до получаване на златист цвят (ако месото полепне по дъното, го оставете да престои малко по-дълго, докато се отлепи само от повърхността).
  • Запечатайте месото от всички страни.
  • С помощта на готварски щипки извадете месото и го оставете настрани.
  • Във вътрешния съд добавете пресния чесън и лука, и сотирайте, докато станат прозрачни на цвят.
  • Прибавете доматите, останалите подправки (без кориандъра), сока от лайм и сока от портокал. Разбъркайте всички съставки.
  • Натиснете бутон Cancel, за да прекратите програмата.
  • Поставете телешкото обратно във вътрешния съд и добавете бульона. Уверете се, че течността в съда покрива телешкото поне до половина.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене 35 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
  • Внимателно извадете месото и с помощта на прибори го накъсайте на малки парченца.
  • Оставете месото да се охлади.
  • Изплакнете и подсушете вътрешния съд, след което го поставете отново в уреда.
  • В голяма купа смесете вече накъсаното телешкото, сиренето и кориандъра.
  • Поставете плънката от едната страна на тортилата и я навийте във формата на тънко руло.
  • Поставете кошницата Air Fryer във вътрешния съд.
  • Подредете такитосите в кошницата, като я разделите на две нива чрез приставката за грил/дехидартиране.
  • Изберете програмата GRILL/BROIL (ГРИЛ) и настройте време за готвене 5 минути.
  • Използвайте готварски щипки, за да извадите готовите такитоси.
  • Гарнирайте с любимия си сос.
ТАГОВЕ телешко месо, моцарела, тортила, телешки бульон, сок от лайм, сок от портокал, чедър, чили, домати
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.