Южняшка салата с кафяв ориз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 1/2 ч.ч. кафяв ориз
- 1 1/2 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. царевица сварена и охладена
- 1 ч.ч. черен боб от консерва
- 1 бр. малка глава червен лук нарязан на кубчета
- 1 червена чушка нарязана на кубчета
- 1/2 ч.ч. смлян кориандър
за дресинга
- 1/3 ч.ч. зехтин
- 3 с.л. сок от лайм прясно изцеден
- 1 бр. скилидка чесън смлян
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/4 ч.л. кимион
- 1 с.л. мед
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Във вътрешния съд добавете кафявия ориз и водата, и разбъркайте.
- Настройте програма RICE (ОРИЗ) на HIGH (ВИСОКО) и време за готвене 30 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете ръчно останалото налягане.
- Прецедете сварения ориз, след което го изплакнете със студена вода.
- В голяма купа изсипете царевицата, боба, лука, червения пипер и кориандъра, и ги разбъркайте добре.
- В друга купа изсипете всичките съставки за дресинга и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
- Добавете ориза при зеленчуците и ги полейте с дресинга.
- Разбъркайте добре и сервирайте.