Чипс от кори за лазаня лазаня и лазаня сос
Оборудване
- Съд, подходящ за топлинна обработка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4-5 бр. кори за лазаня
- 1 ч.л. риган изсушен
- 1 ч.л. босилек изсушен
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
- 3 с.л. зехтин
- 1/2 ч.ч. сирене рикота
- 1/2 ч.ч. доматен сос
- 2-3 бр. листа босилек пресен
- 1/4 ч.ч. моцарела
- 1/4 ч.ч. пармезан
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
за чипса
- В малка купа изсипете ригана, босилека, лука и чесъна
- Сварете корите за лазаня, както е описано на пакета.
- Извадете корите за лазаня и ги постелете върху дъска за рязане.
- Намажете ги със зехтин и ги поръсете с приготвения микс от подправки.
- Добавете сол и черен пипер на вкус. Повторете от другата страна.
- Нарежете корите на еднакви триъгълници.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 5-7 минути.
- Проверявайте периодично готовността на чипса.
за дипа
- В малка купа смесете рикотата, босилека, солта и черния пипер, и разбъркайте добре до пълното смесване на съставките.
- Разстелете получената смес на дъното на избрания съд.
- Добавете доматения сос отгоре и поръсете с моцарела и пармезан.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 3 минути, докато кашкавалът се разтопи.
- След като дипът е готов, поръсете с пресен босилек и му се насладете.