Кюфтета с доматен сос и чеснови хлебчета
Оборудване
- Хартия за печене
- Малка тенджера
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за кюфтетата
- 350 гр. телешка кайма
- 350 гр. свинска кайма
- 1/3 ч.ч. лук настърган на ситно
- 1/4 ч.л. микс от подправки по избор
- 1/4 ч.ч. галета
- 1 бр. яйце
- 1/4 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 с.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. течен пушек
- 1/2 с.л. зехтин
за соса
- 1 ч.ч. айвар
- 1 с.л. сос Уорчестър
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. кориандър смлян
за чесновите хлебчета
- 1 бр. багета нарязана на филийки
- 1/3 ч.ч. масло на стайна температура
- 1/2 ч.л. мащерка прясна, накълцана
- 1 1/2 ч.ч. пармезан настърган
- 1 ч.л. чесън на прах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
приготвяне на кюфтенцата и соса
- В голяма купа изсипете двата вида кайма, лука, микса от подправки, галетата, яйцето, млякото, солта, черния пипер, течния пушек (по желание) и зехтинa.
- Разбъркайте до пълното смесване на съставките.
- С влажни ръце вземете от сместа за кюфтета и я оформете на малки топки.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ) и настройте температурата на 195°C и време за готвене 12 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете кюфтета в кошницата.
- В малка тенджера смесете айвара със соса Уорчестър.
- Към соса добавете сол и пипер на вкус, и го загрейте. Поддържайте соса топъл, докато кюфтетата станат готови.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете кюфтетата.
- Когато програмата приключи, извадете кюфтенцата и ги подредете в чиния за сервиране. Покрийте ги с алуминиево фолио.
приготвяне на чесновите хлебчета
- В малка купа смесете маслото, мащерката, пармезана и чесъна.
- С получената смес намажете филийките.
- Изберете програма BROIL/GRILL (ГРИЛ) и време за готвене 5 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете чесновите хлебчета в кошницата.
- Запечете ги до получаване на златиста коричка.
сервиране
- Сервирайте кюфтета, като ги залеете със соса и ги поръсите с кориандър. Добавете и чесновите хлебчета.