До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Свинско със зелен фасул

Свинско със зелен фасул

4.75* от 4 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 1 ч
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 5

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 700 гр. свинско месо за готвене нарязано на хапки
  • 4 с.л. олио
  • 1 бр. морков нарязан на кубчета
  • 1 бр. глава лук нарязан на ситно
  • 1 бр. домат
  • 1 бр. резен чушка (10 гр.)
  • 1 бр. зелен фасул консервиран (850 гр.)
  • 1 бр. скилидка чесън нарязана на филийки
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • лют червен пипер на вкус
  • 2 ч.л. сол
  • 4 бр. стръка магданоз
  • 1 бр. листо девисил пресен
  • 1/2 ч.ч. вода гореща

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) .
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте 3 с.л. олио.
  • Добавете парчетата месо запечатайте добре от всички страни
  • Извадете месото в чиния и оставете настрани.
  • Добавете останалата мазнина във вътрешния съд.
  • Добавете лука и моркова.
  • Разбъркайте добре и сотирайте за около 3 минути.
  • Добавете червения (сладък и лют) пипер, разбъркайте и веднага угасете с 1/2 ч.ч. гореща вода. Натиснете Cancel.
  • Добавете солта и деглазирайте дъното на вътрешния съд с шпатула.
  • Върнете месото във вътрешния съд.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 12 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR).
  • Добавете домата и чушката.
  • Добавете чесъна и зеления фасул, заедно с течността от буркана (консервата) и разбъркайте.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 2 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 5 минути и освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR).
  • Отворете капака и поръсете ястието с нарязаните на дребно свеж магданоз и листенце девисил.
ТАГОВЕ моркови, зелен фасул, чесън, свинско месо, домати
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.