Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Зеленчуков гювеч

Зеленчуков гювеч

3.34* от 3 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 18 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 8

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 бр. глава лук нарязан на едро
  • 1 бр. морков нарязан на кубчета
  • 5 бр. гъби с отделени пънчета и нарязани на четвъртики
  • 1 бр. стрък праз нарязан на кръгчета
  • 1 бр. патладжан (малък), обелен и нарязан на кубчета
  • 1 бр. филийка от глава целина дебела около 5 мм (30 гр.)
  • 1 бр. парче пащърнак нарязан на кубчета (50 гр.)
  • 1 бр. земна ябълка нарязана на кубчета
  • 3 бр. чушки сиврия нарязани на кубчета
  • 1 бр. домат нарязан на кубчета
  • 5 бр. стръка зелен лук нарязан на ситно
  • 1 бр. тиквичка нарязана на кубчета
  • 1 ч.ч. бамя замразена
  • 1 ч.ч. зелен фасул замразен
  • 3 бр. червени чушки нарязани на големи парчета
  • 1 бр. зелена чушка нарязана на големи парчета
  • 5 бр. картофи нарязани на по-големи кубчета
  • 1/2 ч.ч. доматен сок
  • 3 бр. листа целина
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • щипка лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. вода

за сервиране

  • 3 бр. стръка пресен магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изпечете червените и зелената чушки, след което ги обелете.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на Hi (Висока) температура и загрейте половината от олиото.
  • Нарежете лука, моркова, дръжките от гъбите и ги сотирайте в мазнината за около 3 минути.
  • Добавете нарязания праз, патладжана, корена от целина, пащърнака, земната ябълка и останалата част от гъбите.
  • Настройте температурата на Lo (Ниска).
  • Добавете чушките сиврия и домата, и разбъркайте.
  • Към зеленчуците прибавете зеления лук, тиквичката, бамята, заления фасул и обелените печени чушки.
  • Подправете със солта, червения (сладък и лют), черния пипер и целината, и разбъркайте леко. Натиснете CANCEL.
  • Добавете картофите и водата.
  • Изчакайте около 3 минути и деглазирайте с шпатула полепналите парченца от дъното на вътрешния съд.
  • Добавете доматения сок и остатъка от олиото. Не разбърквайте повече.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 8 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено (NR) за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR).

по желание:

  • Поставете капака Air Fryer и изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ) и настройте температурата на 180 °C и време за готвене на 10 минути.
  • Преди да сервирате, поръсете с нарязан пресен магданоз.

Бележки

* Ако използвате херметичен мултикукър Instant Pot без капак Air Fryer, за запичане можете да преместите ястието във фурна.
** Многообразието от зеленчуци дава богатия вкус на ястието. Някои от тях могат да бъдат пропуснати, според личните предпочитания.
ТАГОВЕ патладжан, тиквички, зелена чушка, бамя, земна ябълка, картофи, моркови, гъби, червена чушка, целина, домати, лук, пащърнак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.