Много вкусен стана, но явно водата не ми беше достатъчно ( сипах, както пише в рецептата , колкото да покрие боба ) и отгоре зрънцата, които са били без вода бяха сурови, досипах и за още 10 мин досготвих. В рецептата уточнете водата – или да е колкото да ги покрие ( за което мисля ,ч е не е точно или 1 литър , както е в началото. Покриват се за по- малко от литър и затова стават разминаванията.
Прекрасно се сготви за много по-кратко време от обичайното. Може и да се пропусне беконът или да се замени с друго. Дъщеря ми е на 1 година и 3 месеца, и се облизва още при вида на чинията.
Боба го бях накиснала от предната вечер. Да , виждам че е ориентировъчно времето, но 10 Мин немисля че са достатъчно за какъвто и да е боб , освен ако не е вече сварен (от буркан или консерва) . Иначе стана много вкусен , но му трябват 30мин , а не 10 .
Благодарим за обратната връзка. Рецептата е изпрабвана и по всяка вероятност влияние оказва сортът на боба. Ще вземем предвид коментара Ви и ще коригираме времето за готвене под налягане.
Днес реших да използвам за първи път уреда си. Избрах тази рецепта за зрял боб . Следвах всички стъпки както са описани . Ами боба ми небеше сварен изобщо. Киснах го поне 3 часа. Пуснах го на ново под наляган за още 20мин , надавам се да се получи този път.
Времето за приготвянето на боба под налаягане зависи най-вече от сорта му, както и от периода, за който е бил накиснат предварително. Направихме уточнение към рецептата, че е препоръчително той да бъде за една нощ. Надяваме се следващия път да получите по-успешен резултат.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
Най-вкусният боб, който съм ял някога.
Бобът стана супер БЛАГОДАРЯ!!!!!
Много вкусен стана, но явно водата не ми беше достатъчно ( сипах, както пише в рецептата , колкото да покрие боба ) и отгоре зрънцата, които са били без вода бяха сурови, досипах и за още 10 мин досготвих. В рецептата уточнете водата – или да е колкото да ги покрие ( за което мисля ,ч е не е точно или 1 литър , както е в началото. Покриват се за по- малко от литър и затова стават разминаванията.
Рецептата е страхотна!
Стана уникално вкусен!
Благодаря🙂
Бобът стана страхотен (следвах стриктно рецептата) като само замених бекона с наденица… синът едва изчака да изстине!
Моят боб беше от консерва и всичко стана чудесно!
Сготвих боба точно по рецептата, само без бекона и се получи фантастичен! Накиснах го от вечерта.
Много е точна!!!
Прекрасно се сготви за много по-кратко време от обичайното.
Може и да се пропусне беконът или да се замени с друго.
Дъщеря ми е на 1 година и 3 месеца, и се облизва още при вида на чинията.
Ястието стана много вкусно и бързо !!!
Боба го бях накиснала от предната вечер. Да , виждам че е ориентировъчно времето, но 10 Мин немисля че са достатъчно за какъвто и да е боб , освен ако не е вече сварен (от буркан или консерва) . Иначе стана много вкусен , но му трябват 30мин , а не 10 .
Това направих и аз.
Моят е накиснат от предната вечер …. и след 10 мин на високо ниво е като на камъчета
Здравейте,
Благодарим за обратната връзка. Рецептата е изпрабвана и по всяка вероятност влияние оказва сортът на боба. Ще вземем предвид коментара Ви и ще коригираме времето за готвене под налягане.
Здравейте, не би ли трябвало солта да се добави след като боба е сварен, обикновено тя пречи да се свари ?
Днес реших да използвам за първи път уреда си. Избрах тази рецепта за зрял боб . Следвах всички стъпки както са описани . Ами боба ми небеше сварен изобщо. Киснах го поне 3 часа. Пуснах го на ново под наляган за още 20мин , надавам се да се получи този път.
Здравейте,
Времето за приготвянето на боба под налаягане зависи най-вече от сорта му, както и от периода, за който е бил накиснат предварително. Направихме уточнение към рецептата, че е препоръчително той да бъде за една нощ. Надяваме се следващия път да получите по-успешен резултат.
Здравейте,
Тази рецепта е страхотна! Единствената разлика, която направих, е да варя боба 30 минути под налягане. Резултатът е фантастичен!