До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пилешки бутчета с грах

Пилешки бутчета с грах

4.88* от 8 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 40 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 6 бр. пилешки бутчета долни
  • 1 бр. консерва грах (или пакет замразен грах)
  • 3-4 с.л. олио
  • 1 бр. глава лук нарязан на ситно
  • 1 бр. морков нарязан на ситно
  • 300 гр. домати нарязани на ситно
  • 1-2 бр. скилидки чесън нарязан на филийки
  • 1-2 бр. картофи малки
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2-3 бр. клончета пресен магданоз
  • 2-3 бр. клончета пресен копър
  • сол на вкус
  • 400 мл. вода вряла

за запръжката (по желание)

  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Измийте и почистете пилешките бутчета.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте олиото.
  • Поставете бутчетата в мазнината и ги запечатайте за 3-4 минути от всички страни, след което ги извадете и поставете в чиния.
  • Добавете лука и моркова в мазнината, и ги сотирайте.
  • Прибавете чесъна и доматите.
  • Добавете 2 ч.ч. вряла вода във вътрешния съд и деглазирайте дъното с шпатула. Уверете се, че по него няма останали залепнали парченца.
  • Добавете граха и солта, и разбъркайте.
  • Поставете бутчетата обратно в съда.
  • Добавете картофите. Не разбърквайте повече и изключете уреда.
  • Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене 10 минути.
  • Оставете налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.

по желание

  • В малък съд загрейте маслото и запържете в него брашното до златисто.
  • Отстранете от котлона и след 30 секунди добавете червения пипер и разбъркайте.
  • Добавете запръжката в ястието.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на Lo/Low (Ниска) степен.
  • Оставете ястието да покъкри 4-5 минути.
  • Изключете уреда и подправете с магданоза и копъра.
ТАГОВЕ масло, домати, брашно, пилешки бутчета, лук, грах, картофи, моркови, чесън

Един отговор за "Рецепта за Пилешки бутчета с грах"

  1. 5 звезди
    Приготвих тази рецепта и се получи много вкусно!Благодаря.Ще споделя видео рецепта в канала си в Ютуб?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.