Спаначени рулца с кори за лазаня и доматен сос
Оборудване
- Форма за кекс
- Алуминиево фолио
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 гр. сирене Рикота
- 200 гр. спанак нарязан
- 140 гр. пармезан настърган (разделен на две части)
- 4 бр. скилидки чесън смлян
- 1 бр. яйце леко разбито
- 375 мл. доматен сос (разделен на две части)
- 8 бр. листа лазаня приготвени според инструкциите на опаковката
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 250 мл. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В голяма купа смесете сиренето Рикота, спанака, половината от пармезана, чесъна, яйцето, солта и черния пипер, и разбъркайте добре.
- На дъното на формата за кекс изсипете 100 гр. от доматения сос.
- На кухненска дъска поставете предварително сварените кори за лазаня и намажете всяка една от тях с приготвената смес.
- Навийте всяка приготвена кора по дължина и подредете рулцата във формата за кекс.
- Изсипете останалия доматен сос върху рулата и поръсете с останалото количество от пармезана. Покрийте формата за кекс с алуминиево фолио.
- Във вътрешния съд поставете мултифункционалната решетка и добавете водата.
- Върху решетката поставете допълнителния съд с приготвените рулца.
- Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 12 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Внимателно извадете формата от вътрешния съд, отстранете фолиото и сервирайте.