Английска закуска
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. гъби портобело
- 2-3 бр. домати големи
- 2 бр. крокети от карфиол
- 2 бр. наденички чиполата (или друг вид, по избор)
- 2 бр. слайса бекон
- 100 гр. спанак
- 1 бр. яйце
- 1 бр. филия хляб
- сол и черен пипер на вкус
- олио
- портокалов сок за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 10 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете гъбите и доматите в кошницата, като ги намазните предварително.
- Добавете карфиола и овкусете всичко със сол и пипер на вкус.
- Увийте наденичките с бекона и ги добавете след 2 минути в кошницата.
- В тиган изсипете малко количество мазнина и го загрейте.
- Добавете спанака и поръсете със сол, сотирайте за 1 минута.
- Когато спанакът е готов, го поставете в чиния и го оставете настрани.
- В същият тиган изпържете 1 бр. яйце (бъркано или „на очи“, по желание ) и препечете филията хляб.
- След като програмата на еър фрайъра приключи, извадете приготвената храна от кошницата и сервирайте в чинията, заедно със спанака и препечената филийка.
- Към закуската добавете и портокалов сок.