Ориз по тайландски с ананас
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 220 гр. ориз
- 1 с.л. царевично олио (или слънчогледово, по избор)
- 3 с.л. кашу
- 1 бр. глава лук ситно нарязан
- 1 бр. връзка пресен лук само бялата част, ситно нарязан (6 стръка)
- 2 бр. зелени люти чушки ситно нарязани
- 450 гр. ананас нарязан на кубчета
- 2 с.л. листа босилек пресен , нарязани на ситно + допълнително за поръсване
- 1/2 ч.л. къри на прах
- 1/4 ч.л. куркума на прах
- 2 ч.л. соев сос
- 1 ч.л. сол
- 250 мл. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока). Оставете уреда да загрее.
- Добавете олиото и кашуто, и сотирайте за 1 минута.
- Добавете двата вида лук и лютите чушки, и сотирайте за 3-4 минути, докато лукът стане прозрачен.
- Добавете ананаса, босилека, кърито, куркумата, соевия сос и солта, и разбъркайте.
- Към съставките добавете ориза и водата, и разбъркайте отново. Натиснете CANCEL.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- Оставете ориза да изстине за около 15 минути.
- Сервирайте, като поръсите ястието с босилек.