Салата с жито, черен боб и авокадо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 60 гр. черен боб сух
- 180 гр. жито
- 280 гр. чери домати
- 2 бр. люти чушки нарязани
- 1 бр. стрък пресен кориандър нарязан на ситно
- 2 с.л. ябълков оцет
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 бр. скилидка чесън смлян
- 1 бр. авокадо обелено и нарязано на кубчета
- 50 гр. кашкавал настърган
- 1/2 ч.л. сол
- 1 л. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изсипете боба и житото в ситно сито и ги изплакнете с вода.
- Добавете ги във вътрешния съд и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) и времето за готвене на 25 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава ествествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- В голяма купа поставете и разбъркайте доматите, чушките, кориандъра, оцета, зехтина, чесъна и солта, и ги оставете настрани.
- След като програмата приключи, изплакнете боба и житото със студена вода и ги прецедете добре.
- В купа смесете боба, житото, авокадото, кашкавала и ги прибавете към микса с чери доматите и подправките.
- Разбъркайте леко салатата и сервирайте.
Здравейте! Когато се вари жито какво е съотношението жито/вода?
Благодаря!
Здравейте,
в секция Времена за готвене можете да видите ориентировъчно време за приготвяне наз различни видове храни, както и съотношението между количеството на водата и зърнените храни. За пшеница е указано, че то е 1:3.
Страхотна салата! Аз лично намалих житото и увеличих боба , а за още по-богато съдържания и вкус може да добавите и краставица, зелена салата , зелен лук и маслини ?