До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Салата с тиква и таханов дресинг

Салата с тиква и таханов дресинг

5* от 1 глас
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 3 мин
за запичане на тиквата (по желание) 15 мин
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Гарнитура, Компонент
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1.2 кг. тиква обелена и нарязана на хапки
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. кленов сироп
  • 1 1/2 с.л. сок от лайм
  • 70 гр. листа от кейл почистени
  • 2 ч.л. чили на люспи (по желание)

за дресига

  • 40 гр. тахан
  • 3 ч.л. кленов сироп
  • 2 ч.л. сок от лайм
  • 1/2 скилидка чесън ситно настърган
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. вода
  • тиквени семки за сервиране (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на тиквата

  • В кошницата Air Fryer подредете парчетата тиква на две нива.
  • На дъното на вътрешния съд добавете 1 ч.ч. вода и поставете кошницата.
  • Поставете капака за готвене под налягане и изберете програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
  • След като програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането, след което извадете тиквата и я преместете в купа, за да изстине.

запичане на тиквата (по желание)

  • Изсипете водата от вътрешния съд и поставете отново кошницата Air Fryer със сварената тиква в уреда.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 204°C и времето заготвене на 15 минути.
  • Когато тиквата е готова, добавете към нея зехтина, кленовия сироп, 1 с.л. сок от лайм и чилито (по желание) и разбъркайте равномерно.

на дресинга

  • В отделна купа смесете тахана, кленовия сироп, сока от лайм, чесъна, солта и водата. Необходимо е да се получи кремообразна, течна текстура. При необходимост, добавете още 1 с.л. вода.

окомплектоване на салатата

  • Смесете кейла, останалото количество сок от лайм, щипка сол и малко зехтин.
  • Размесете кейла в продължение на 5 минути, за да бъде крехък и вкусен. Добавете още сол на вкус, ако е необходимо.
  • Поставете кейла в чиния за сервиране. Добавете тиквата и залейте с тахановия дресинг. Накрая поръсете с тиквените семки.
ТАГОВЕ тиква, тахан, чесън, лайм, кленов сироп, кейл
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.