250 гр. бутер тесто охладено 60 гр. крем за мазане (например лешников, фъстъчен или друг по избор) прясно мляко кондензирано брашно за поръсване за глазурата
40 гр. крема сирене на стайна температура 20 гр. пудра захар 1 с.л. прясно мляко
на бутерките
Набрашнете кухненския плот и разточете бутер тестото на голям правоъгълник с дебелина около 3 мм.
Поставете крема в подходящ съд и го загрейте за кратко в микровълнова фурна или на котлона, докато омекне.
Разнесете крема равномерно върху бутер тестото.
Прегънете тестото на две, така че кремът да остане по средата между двата пласта.
Нарежете тестото на ленти с ширина около 1 см.
Хванете двата края на всяка лента и я усучете.
Увийте лентата около пръста си, за да придобие формата на геврече или розичка.
С помощта на готварска четка намажете всяка лента с кондензирано мляко, за да се глазира при печенето.
Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ) , настройте температурата на 171°C и времето за готвене на 10 минути .
Когато уредът сигнализира с Add food поставете хартия за печене на дупки върху приставката и подредете бутерките. Ако е необходимо, печете на порции.
на глазурата
Догато бутерките се пекат, смесете крема сиренето с пудрата захар и разбъркайте.
Добавете прясното мляко към сместа.
Когато програмата приключи, извадете сладките и ги оставете да изстинат.
Когато са напълно изстинали, намажете бутерките с глазурата. Да Ви е сладко.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност