До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Понички с ябълков пълнеж

Понички с ябълков пълнеж

5* от 1 глас
Jess: The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 18 мин
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Точилка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за ябълковия пълнеж

  • 3 бр. ябълки обелени и нарязани на кубчета
  • 3 с.л. вода
  • 50 гр. захар
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 ч. л. царевично брашно

за тестото

  • 140 гр. брашно с набухвател
  • 170 гр. кисело мляко пълномаслено (5%)
  • 1/4 ч.л. сол

за поръсване и сервиране

  • 3 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. канела
  • 20 гр. масло
  • сладолед или карамелен топинг по избор, за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на ябълковия пълнеж

  • В тиган поставете ябълките, 1 с.л. вода, канелата, захарта и ванилията.
  • Похлупете тигана и гответе ябълките на силна степен, докато омекнат (за около 3-5 минути).
  • В друг съд смесете царевичното брашно и 2 с.л. вода.
  • Добавете получената каша към ябълките. Бъркайте без прекъсване за около 1 минута, докато сосът се сгъсти, след това отместете от котлона.

на тестото

  • В купа смесете брашното, киселото мляко и солта, така че да се получи меко и лепкаво тесто.
  • Оформете тестото на топка, след което го нарежете на 8 равни части.
  • Оформете всяка част на топка и разточете с точилка, така че да се получи кръг с дебелина около 0.5 см.
  • Разпределете равномерно ябълковата смес върху всяко получено парче тесто. Сгънете го и го притиснете в краищата, за да обхванете пълнежа.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170°C и времето за готвене на 11 минути, след което натиснете бутона Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете поничките в кошницата.

на сместа за поръсване

  • Докато поничките се пекат, смесете в купа пудрата захар и канелата.
  • В друга купичка разтопете маслото.
  • Когато програмата приключи, извадете поничките от кошницата и ги намажете с разстопеното масло, след което ги поръсете с пудрата захар и канелата.
  • Сервирайте поничките топли, като ги гарнирате със сладолед или карамелен топинг.
ТАГОВЕ канела, ябълки, масло, брашно, кисело мляко, захар, царевично брашно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.