Макарони със сирене, пармезан и чесън (Мак-енд-Чийз)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 ч.ч. вода топла
- 450 гр. паста (макарони) кончили (мидички), ротини или друга къса паста
- 2 с.л. масло
- 3 скилидки чесън смлени
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/4 ч.л. кайен лют червен пипер
- 1 ч.ч. кондензирано мляко неподсладено
- 2 ч.ч. кашкавал настърган (сирене Монтерей Джак, Гауда, Едам, Чедър или друго полу-твърдо сирене, което се топи добре)
- 1 ч.ч. пармезан настърган
- сол на вкус
- черен пипер прясно смлян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Сложете водата, пастата, маслото, смления чесън, чесъна на прах и кайена във вътрешния съд на Instant Pot. Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 4 минути.
- Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
- В случай, че пастата не е сготвена достатъчно, използвайте функцията SAUTE (СОТИРАНЕ), за да продължите да я готвите още 2-3 минути до достигане на желаната степен на приготвяне, като разбърквате периодично.
- Добавете кондензираното мляко и сирената, едно по едно, като разбърквате добре преди добавянето на всяка следваща съставка, докато сместа стане гъста и кремообразна.
- Посолете на вкус.
ПРЕКРАСНА РЕЦЕПТА