2 с.л. масло от авокадо олио от авокадо 1 бр. сладък картоф голям, обелен и нарязан на кубчета 1/2 ч.л. сол 3 скилидки чесън смлени 1 бр. лимон голям, необходим за сок 400 гр. нахут сварен, 1 кен 1/4 ч.ч. тахан 1 ч.л. кимион смлян
Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) и добавете маслото от авокадо във вътрешния съд на Instant Pot. Оставете го да се загрее около 2 минути.
Добавете сладкия картоф и солта и сотирайте за 2 минути.
Добавете чесъна и задушете допълнително около 30 секунди . Натиснете CANCEL (ОТКАЗ) .
Добавете лимоновия сок и поставете капака за готвене под налягане
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 2 минути .
Когато времето изтече, освободете бързо налягането .
Махнете капака и оставете сместа да се охлади.
Прехвърлете съдържанието на вътрешния съд в кухненски робот или в подходящ съд ако ще използвате пасатор.
Добавете нахута, тахана и кимиона и пасирайте, докато получите гладка смес.
Охладете хумуса добре в хладилник преди сервиране.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност