Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Лава кейк с фъстъчено масло

Все още няма оценка
Party In An Instant Pot Cookbook
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Детско меню, Десерт
КУХНЯ Модерна, Американска
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1/2 ч.ч. масло нарязано на кубчета (около 115 гр.) + допълнително за намазняване на купичките
  • 1 ч.ч. шоколадов чипс
  • 1/2 ч.ч. пудра захар + допълнително за поръсване
  • 2 бр. яйца големи
  • 2 бр. яйчени жълтъци
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1/4 ч.ч. какао неподсладено
  • 1/4 ч.ч. брашно универсално
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 с.л. фъстъчено масло разделено

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Намазнете четири купички за суфле (с диаметър около 8 см.).
  • Смесете маслото и шоколадовия чипс, и разтопете на водна баня или в микровълнова фурна в подходящ съд (на интервали от 30 сек. до готовност).
  • Добавете пудрата захар, яйцата, допълнителните жълтъци и ванилията, и ги разбъркайте на ръка или с миксер на ниска скорост до получаване на гладка смес. Прибавете какаото, брашното и солта и разбъркайте, докато се смесят. Не прекалявайте с разбъркването.
  • Напълнете купичките наполовина със сместа, след което във всяка добавете по 1 с.л. фъстъчено масло в средата, така че да не достига до стените на съда. Отгоре разпределете останалата смес. Покрийте плътно купичките с фолио.
  • Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд Instant Pot и добавете 1 чаша (250 мл) вода. Поставете купичките върху решетката (при уред с по-малка вместимост, подредете три от купичките върху решетката, а четвъртата сложете в центъра върху останалите купички).
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 20 мин.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо налягането.
  • Внимателно извадете купичките, като използвате щипки. Премахнете фолиото и отлепете лава кейка от стените на купичките с нож или шпатула.
  • Обърнете лава кейка върху чиния и поръсете с пудра захар преди сервиране.

Бележки

Лава кейкът се получава с влажна консистенция, тип фъдж.
ТАГОВЕ масло, брашно, какао, шоколадов чипс, фъстъчено масло, пудра захар, яйца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.