До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Лава кейк с фъстъчено масло

4.67* от 3 гласа
Party In An Instant Pot Cookbook
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Детско меню
КУХНЯ Американска, Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1/2 ч.ч. масло нарязано на кубчета (около 115 гр.) + допълнително за намазняване на купичките
  • 1 ч.ч. шоколадов чипс
  • 1/2 ч.ч. пудра захар + допълнително за поръсване
  • 2 бр. яйца големи
  • 2 бр. яйчени жълтъци
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1/4 ч.ч. какао неподсладено
  • 1/4 ч.ч. брашно универсално
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 с.л. фъстъчено масло разделено

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Намазнете четири купички за суфле (с диаметър около 8 см.).
  • Смесете маслото и шоколадовия чипс, и разтопете на водна баня или в микровълнова фурна в подходящ съд (на интервали от 30 сек. до готовност).
  • Добавете пудрата захар, яйцата, допълнителните жълтъци и ванилията, и ги разбъркайте на ръка или с миксер на ниска скорост до получаване на гладка смес. Прибавете какаото, брашното и солта и разбъркайте, докато се смесят. Не прекалявайте с разбъркването.
  • Напълнете купичките наполовина със сместа, след което във всяка добавете по 1 с.л. фъстъчено масло в средата, така че да не достига до стените на съда. Отгоре разпределете останалата смес. Покрийте плътно купичките с фолио.
  • Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд Instant Pot и добавете 1 чаша (250 мл) вода. Поставете купичките върху решетката (при уред с по-малка вместимост, подредете три от купичките върху решетката, а четвъртата сложете в центъра върху останалите купички).
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 20 мин.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо налягането.
  • Внимателно извадете купичките, като използвате щипки. Премахнете фолиото и отлепете лава кейка от стените на купичките с нож или шпатула.
  • Обърнете лава кейка върху чиния и поръсете с пудра захар преди сервиране.

Бележки

Лава кейкът се получава с влажна консистенция, тип фъдж.
ТАГОВЕ фъстъчено масло, пудра захар, яйца, масло, брашно, какао, шоколадов чипс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.