Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Хрупкави веган “крилца” от карфиол

Все още няма оценка
@eatwithme.london | Официален сътрудник за рецепти на Instant Brands
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Снак
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 бр. карфиол глава

За течната панировка

  • 4 с.л. брашно от нахут
  • 2 ч.л. червен пипер пушен
  • 1 ч.л. кукркума на прах
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 3/4 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 8 с.л. бадемово мляко

За Панко панировката

  • 70 гр. панко или галета
  • 2 ч.л. червен пипер пушен
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Начупете карфиола на цветчета и го изплакнете с вода. Оставете го настрани.
  • В купа смесете съставките за течната панировка и ги разбъркайте добре.
  • В отделна купа смесете всички съставки за Панко панировката.
  • Вземете едно цветче карфиол и го оваляйте в течната панировка, след което го покрийте с Панко сместа. Поставете го в чиния. Повторете същите стъпки за всички цветчета.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 10 мин., след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, подредете подготвените “крилца“ карфиол.
  • Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете “крилцата“ карфиол за равномерно приготвяне.
ТАГОВЕ чили, карфиол, куркума, бадемово мляко, брашно от нахут

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.