Топки от сирене Рикота
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 250 гр. сирене Рикота
- 3 с.л. брашно бяло
- 1/4 ч.ч. пресен босилек листа, ситно нарязани
- 1 бр. яйце разделено на белтък и жълтък
- 1 ч.ч. галета или панко
- 1 с.л. зехтин
- 2 ч.л. италиански микс (подправка)
- 1/4 ч.л. сол (за галетата)
- сол и пипер на вкус (за сиренето)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете сиренето, брашното, яйчения жълтък, листата от босилек. Добавете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, за да смесите добре.
- С влажни ръце разделете сместа на 12 порции и ги направете във формата на топки. Покрийте ги и ги оставете в хладилник за 15 мин.
- В малка купа смесете галетата, зехтина, 1/4 ч.л. сол и италианската подправка.
- В отделен съд разбийте белтъка.
- Вземете една топка и я потопете в белтъка, след което я оваляйте в сместа с галетата. Направете същото и с останалите топки.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 12 мин., след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете топките в кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете топките.
- Гответе ги докато хванат светло кафява и хрупкава коричка.
- Сервирайте самостоятелно със сос маринара или върху спагети с доматен сос и босилек.