Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Вортекс | Рецепта за Кокосови скариди в Air Fryer

Кокосови скариди в Air Fryer

4* от 2 гласа
Chop Secrets
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 12 мин
ТИП ЯСТИЕ Снак, Предястие, Гарнитура
ПОРЦИИ 2

Оборудване

  • Instant Vortex Air Fryer

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 450 гр. скариди почистени
  • 65 гр. брашно
  • 1-2 ч.л. сол на вкус, разделена на две части
  • 1/2 ч.л. бял пипер
  • 2 бр. белтък леко разбит
  • 100 гр. галета
  • 65 гр. кокосови стърготини неподсладени
  • 2 ч.л. зест от лайм (настъргана кора)
  • сладък чили сос за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Подготовка на сместа за овалване: В плитък съд смесете брашното, половината от солта и белият пипер. Във втори плитък съд поставете разбитите белтъци. В трети плитък съд смесете галетата, кокоса, кората от лайм (зест) и останалата сол.
  • Оваляйте скаридите първо в брашнената смес, след това в яйчената смес, след това поставете скаридите в сместа с галетата и притиснете добре от всички страни, така че трохите да полепнат хубаво.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200°C и времето за готвене на 10-12 мин. (според размера на скаридите), след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
  • Когато уредът сигнализира с Add Food (Добавяне на храна), поставете скаридите върху приставката за кошница, като оставите разстояние помежду им.
  • Когато уредът сигнализира с Turn food (Обръщане/Разбъркване на храната), обърнете всяка скарида и продължете с готвенето.
  • Когато времето за готвене изтече, извадете скаридите и сервирайте със сладък чили сос.
ТАГОВЕ скариди, кокосови стърготини, галета, лайм, air fryer, vortex

1 отговорa за "Рецепта за Кокосови скариди в Air Fryer"

  1. 4 звезди
    Приготвиха се много добре. Единствено кората от лайм малко нагарчаше и вкусът на лайм не беше толкова силен колкото ми се искаше. Следващият път може да опитам за малко по-малко време или да я поръся в последствие. За по-силен вкус на лайм поливам готовите скариди с малко прясно изцеден сок от лайм.

4 from 2 votes (1 rating without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.