Кокосови скариди в Air Fryer
Оборудване
- Instant Vortex Air Fryer
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 450 гр. скариди почистени
- 65 гр. брашно
- 1-2 ч.л. сол на вкус, разделена на две части
- 1/2 ч.л. бял пипер
- 2 бр. белтък леко разбит
- 100 гр. галета
- 65 гр. кокосови стърготини неподсладени
- 2 ч.л. зест от лайм (настъргана кора)
- сладък чили сос за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Подготовка на сместа за овалване: В плитък съд смесете брашното, половината от солта и белият пипер. Във втори плитък съд поставете разбитите белтъци. В трети плитък съд смесете галетата, кокоса, кората от лайм (зест) и останалата сол.
- Оваляйте скаридите първо в брашнената смес, след това в яйчената смес, след това поставете скаридите в сместа с галетата и притиснете добре от всички страни, така че трохите да полепнат хубаво.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200°C и времето за готвене на 10-12 мин. (според размера на скаридите), след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
- Когато уредът сигнализира с Add Food (Добавяне на храна), поставете скаридите върху приставката за кошница, като оставите разстояние помежду им.
- Когато уредът сигнализира с Turn food (Обръщане/Разбъркване на храната), обърнете всяка скарида и продължете с готвенето.
- Когато времето за готвене изтече, извадете скаридите и сервирайте със сладък чили сос.
Приготвиха се много добре. Единствено кората от лайм малко нагарчаше и вкусът на лайм не беше толкова силен колкото ми се искаше. Следващият път може да опитам за малко по-малко време или да я поръся в последствие. За по-силен вкус на лайм поливам готовите скариди с малко прясно изцеден сок от лайм.