Бургер с пиле Катсу
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За панираното пиле
- 2 бр. пилешки гърди леко начукани
- 40 гр. брашно
- 1 бр. яйце леко разбито
- 120 гр. панко (или галета)
- 1 ч.л. вода
- 1 с.л. олио (за намазняване)
За окомплектоване на бургера
- 100 гр. зеле ситно нарязано
- 3 с.л. майонеза
- 1/2 бр. скилидка чесън накълцан
- 1 ч.л. червен пипер на люспи
- 2 бр. питка бриош (за бургери)
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Овкусете пилешките гърди от двете страни със сол и черен пипер.
- В дълбока чиния поставете брашното, като му добавите малко сол и черен пипер.
- В друга чиния смесете яйцето и водата.
- В трета чиния поставете галетата.
- Потопете пилешкото месо последователно в брашното, разбитото яйце, след което внимателно го оваляйте в галетата, така че да се покрие изцяло.
- Изберете програма AIR FRY(ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 190°C и времето за готвене на 12 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете пилешките гърди в предварително намазнената кошница на уреда.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете пилешкото месо.
- Докато месото се приготвя, направете зелевата салата. В купа смесете зелето, майонезата, червения пипер, чесъна, сол и пипер на вкус.
- Разрежете питката на две части и намажете всяка от тях с майонеза.
- Окомплектовайте бургера, като добавите пилето и зелевата салата.
много ми хареса ,че бургер може да бъде здравословен и в същото време вкусен