Печен картоф с бекон и сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. картофи големи
- 3 ч.ч. вода
- 4 с.л. масло
- 250 гр. хрупкав бекон
- 1 ч.ч. заквасена сметана
- 1/2 лимон ще се използва сокът от него
- 1 с.л. копър пресен
- сол, черен пипер и чесън на прах на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Направете кръстообразен разрез по дължината на картофите, без да ги разрязвате напълно.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и завийте всеки картоф в алуминиево фолио.
- Във вътрешния съд на Instant Pot поставете решетката за готвене на пара и добавете водата.
- Поставете картофите върху решетката и затворете херметичния капак.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 35 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането и извадете внимателно картофите.
- Разтворете фолиото достатъчно, за да добавите маслото и да подправите със сол и черен пипер.
- Подредете картофите в Air Fryer кошницата и поставете запичащия капак на уреда.*
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, игнорирайте известието, тъй като не е необходимо да обръщате картофите.
- В купа смесете сметаната, лимоновия сок, копъра, чесън на прах и черен пипер.
- Преди сервиране, полейте картофите със соса и добавете резенчета хрупкав бекон.