Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Паста с веган кюфтенца

Паста с веган кюфтенца

4.67* от 3 гласа
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 19 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 300 гр. веган кюфтенца или с месо (по желание)
  • 350 гр. пене или макарони пълнозърнести
  • 1 бр. глава лук нарязан на ситно
  • 2 бр. скилидки чесън настърган
  • 30 гр. веган масло
  • 40 гр. брашно
  • 850 мл. зеленчуков бульон
  • 200 мл. веган заквасена сметана
  • шепа магданоз нарязан
  • 1/2 с.л. горчица
  • 20 гр. панко или галета
  • 20 гр. веган пармезан настърган
  • зехтин на вкус
  • сол и черен пипер на вкус
  • вряла вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете кошницата Air Fryer във вътрешния съд и затворете запичащия капак.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ). Настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 3 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете кюфтенцата в кошницата и ги гответе до получаване на златист загар.
  • Когато програмата приключи, извадете кюфтенцата и ги оставете настрани.
  • Във вътрешния съд изсипете вряла вода и добавете пастата.
  • Гответе до получаване на желаната готовност, след което отцедете вода и полейте със зехтин.
  • Извадете пастата от вътрешния съд и го почистете.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ), добавете зехтин и оставете мазнината да загрее.
  • Добавете лука и сотирайте, докато омекне и стане прозрачен на цвят.
  • Добавете чесъна и сотирайте за още 1 минута.
  • Добавете маслото и след като се разтопи, прибавете и брашното, като разбърквате, докато сместа стане на каша.
  • Добавете част от зеленчуковия бульон и го разбъркайте с кашата.
  • Изсипете останалото количество от бульона, разбъркайте и продължете да сотирате, докато сосът се сгъсти. Изключете програмата с Cancel.
  • Добавете сметаната, горчицата и половината от магданоза.
  • Добавете пастата и кюфтенцата към соса.
  • В купа смесете пармезана, галетата и останалия магданоз, и поръсете микса върху пастата.
  • Поставете запичащия капак и изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ). Настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 10 минути, след което натиснете Start.
  • Сервирайте непосредствено след приключване на готвенето.
ТАГОВЕ чесън, брашно, лук, макарони, горчица, зеленчуков бульон, панко, веган масло, веган заквасена сметана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.