Паста с веган кюфтенца
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 300 гр. веган кюфтенца или с месо (по желание)
- 350 гр. пене или макарони пълнозърнести
- 1 бр. глава лук нарязан на ситно
- 2 бр. скилидки чесън настърган
- 30 гр. веган масло
- 40 гр. брашно
- 850 мл. зеленчуков бульон
- 200 мл. веган заквасена сметана
- шепа магданоз нарязан
- 1/2 с.л. горчица
- 20 гр. панко или галета
- 20 гр. веган пармезан настърган
- зехтин на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- вряла вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете кошницата Air Fryer във вътрешния съд и затворете запичащия капак.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ). Настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 3 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете кюфтенцата в кошницата и ги гответе до получаване на златист загар.
- Когато програмата приключи, извадете кюфтенцата и ги оставете настрани.
- Във вътрешния съд изсипете вряла вода и добавете пастата.
- Гответе до получаване на желаната готовност, след което отцедете вода и полейте със зехтин.
- Извадете пастата от вътрешния съд и го почистете.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ), добавете зехтин и оставете мазнината да загрее.
- Добавете лука и сотирайте, докато омекне и стане прозрачен на цвят.
- Добавете чесъна и сотирайте за още 1 минута.
- Добавете маслото и след като се разтопи, прибавете и брашното, като разбърквате, докато сместа стане на каша.
- Добавете част от зеленчуковия бульон и го разбъркайте с кашата.
- Изсипете останалото количество от бульона, разбъркайте и продължете да сотирате, докато сосът се сгъсти. Изключете програмата с Cancel.
- Добавете сметаната, горчицата и половината от магданоза.
- Добавете пастата и кюфтенцата към соса.
- В купа смесете пармезана, галетата и останалия магданоз, и поръсете микса върху пастата.
- Поставете запичащия капак и изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ). Настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 10 минути, след което натиснете Start.
- Сервирайте непосредствено след приключване на готвенето.