
Продукти
Method
- Измийте доматите и ги поставете в кошницата Air Fryer.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 25 минути, след което натиснете Start.*
- В купа смесете брашното, бакпулвера, солта и киселото мляко. Разбъркайте до получаване на меко и лепкаво тесто, и оставете настрани.
- В купичка смесете маслото и чесъна.
- Раделете тестото на две части и ги разточете във формата на кръг с дебелина около 1 см.
- Поръсете тестото в средата с песто и отгоре поставете топка бурата.
- Увийте буратата с тестото, като прилепите крайща, така че да не се разтварят. Повторете стъпките и за другото тесто.
- Намажете двете топки с част от чесновото масло и поръсете със сухите подправки.
- Когато доматите са готови, ги извадете от кошницата и я почистете.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 17 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете питките в кошницата.
- Когато програмата приключи, извадете готовите питки от кошницата.
- В блендер поставете доматите и останалото чесново масло, и ги разбийте до получаване на гладка текстура. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- Сервирайте питките с бурата топли, като ги полеете с доматения сос.




















Много вкусно звучи,задължително ще пробвам.
Много лесна рецепта. Получи се чудесно.