Крокети с бекон
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 250 гр. картофено пюре*
- 4 бр. стръка зелен лук нарязан на кръгчета
- 40 гр. халапеньо нарязано на кубчета
- 120 гр. настъргано сирене по избор
- 140 гр. чипс от бекон
- 2 бр. яйца разбити
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете чипса от бекон в купа и го натрошете.
- В друга купа поставете яйцата и ги разбъркайте.
- В трета купа смесете картофеното пюре, сиренето, халапеньото, зеления лук, солта и черния пипер, и ги разбъркайте добре.
- Вземете от сместта и оформете крокетите с ръце в желаната фомра и големина.
- Потопете всеки оформен крокет последователно: 1. в яйцето, 2. в натрошения чипс, 3. в яйцето, 3. отново в чипса, след което го поставете в чиния. Повторете стъпките и за останалите крокети.
- Поставете чинията с крокетите във фризер за 10 минути. Това ще помогне да запазят формата си по време на готвенето.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 5 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете крокетите в кошницата.
- Гответе до получване на хрупкав загар.
Страхотна рецепта, поздравления за екипа от кулинари винаги добре представените ястия и десерти със точни и ясни инструкции.