450гр. паста (макарони)кончили (мидички), ротини или друга къса паста
2с.л. масло
3скилидки чесън смлени
1ч.л. чесън на прах
1/4ч.л. кайен лют червен пипер
1ч.ч. кондензирано мляко неподсладено
2ч.ч. кашкавал настърган (сирене Монтерей Джак, Гауда, Едам, Чедър или друго полу-твърдо сирене, което се топи добре)
1ч.ч. пармезан настърган
сол на вкус
черен пиперпрясно смлян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете водата, пастата, маслото, смления чесън, чесъна на прах и кайена във вътрешния съд на Instant Pot. Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 4 минути.
Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
В случай, че пастата не е сготвена достатъчно, използвайте функцията SAUTE (СОТИРАНЕ), за да продължите да я готвите още 2-3 минути до достигане на желаната степен на приготвяне, като разбърквате периодично.
Добавете кондензираното мляко и сирената, едно по едно, като разбърквате добре преди добавянето на всяка следваща съставка, докато сместа стане гъста и кремообразна.
Посолете на вкус.
ТАГОВЕ паста, сирене, пармезан
1 отговорa за "Рецепта за Макарони със сирене, пармезан и чесън (Мак-енд-Чийз)"
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
ПРЕКРАСНА РЕЦЕПТА