Лятна салата с праскови и прошуто
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. праскови нарязани на четвъртинки
- 80 гр. прошуто
- 400 гр. чери домати различни сортове
- 20 гр. пресен босилек нарязан на ситно
- 25 гр. шамфъстък нарязан на ситно
- 2 бр. бурата
- зехтин на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Овкусете прасковите със зехтин, сол и черен пипер и ги оставете настрана.
- Ако използвате еър фрайър Vortex с две кошници, за лявата кошница изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190°C и времето за готвене на 4 минути. За дясната кошница изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205°C и времето за готвене на 4 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, добавете прасковите в дясната кошница, а в лявата подредете прошутото. Ако използвате уред с една кошница, пригответе двата вида храна последователно, спазвайки съответните настройки.
- Нарежете доматите на парчета, овкусете със зехтин, сол и черен пипер, и оставете настрана.
- В купа смесете босилека, шамфъстъка и добавете достатъчно зехтин, за да се получи смес, подобна на песто. Разбъркайте добре.
- След като програмата приключи, отворете кошниците и оставете прасковите и прошутото да се охладят.
- За сглобяването на салатата поставете прасковите и доматите в чиния. Отгоре добавете хрупкаво прошуто и бурата, и поръсете с пестото на вкус.