Лятна супа с грах и спанак
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. глава лук нарязан на кубчета
- 2 ч.л. зехтин
- 600 мл. зеленчуков бульон
- 400 гр. замразен грах
- 200 гр. спанак нарязан на ленти
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и загрейте зехтина.
- Добавете лука и сотирайте, докато лукът омекне.
- Добавете малко зеленчуков бульон, разбъркайте и деглазирайте старателно дъното на съда, с дървена лъжица.
- Добавете граха, спанака и останалата част от бульона.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 1 минута.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- Пасирайте супата директно във вътрешния съд с помощта на пасатор или използвайте отделен външен блендер и пасирайте на части.
Толкова лесна супа няма накъде. Вкусна стана. При пасирането добавих скилидка чесън и малко сол.