Кето банички с коприва
Оборудване
- Формички за мъфини
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 60 гр. коприва
- 160 гр. моцарела твърда
- 50 гр. крема сирене
- 1 бр. яйце
- 70 гр. бадемово брашно
- 5 гр. бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Запарете копривата с вряла вода, след което я измийте и прецедете.
- Нарежете копривата на ситно и я посолете леко.
- Разтопете моцарелата и крема сиренето на водна баня или в микровълнова фурна за 2 минути.
- Към тях добавете яйцето и разбъркайте добре с шпатула.
- Добавете брашното, заедно с бакпулвера и отново разбъркайте добре. Ще получите лепнещо тесто.
- С влажни ръце откъснете парче от тестото / между 35 и 40 гр./ и го оформете като малък правоъгълник.
- Разпределете плънката от коприва на толкова части, колкото са парчетата от тестото.
- Добавете една част от копривата. Завийте тестото на фитил, а след това на охлювче и поставете във формича, която е намазнена предварително. Повторете същите стъпки и с останалите части от тесто и коприва.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 14 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формичките в кошницата.
- Когато изминат 8 минути, с помощта на шпатула отлепете баничките от стените на формичките и ги обърнете.
- Печете до готовност и сервирайте баничките топли.