Яйца Бенедикт, приготвени на Су вид
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за соса Холандез
- 3 бр. жълтъци
- 6 с.л. масло разтопено
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. вода
- щипка червен пипер или горчица на прах
за пошираните яйца
- 4 бр. яйца големи
- купа с ледена вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Във вътрешния съд добавете гореща вода, малко под ограничителната линия 2/3.
- Изберете програма SOUS VIDE (СУ ВИД) и настройте температурата на 75˚С и времето за готвене на 30 минути.
- Поставете съставките за соса в торбичка за вакуумиране, като се уверите, че сте премахнали въздуха от нея. За целта, потопете торбичката в купа с вода, като внимавате да не проникне вода вътре. Запечатайте торбичката.
- Когато уредът достигнете необходимата температура, поставете торбичката във вътрешния съд. Затворете капака и се уверете, че бутонът/ключът за освобождаване на налягането е в позиция Vent/Venting (Изпускане).
- Когато на дисплея се визуализират 12 минути, отворете капака и с помощта на голяма лъжица леко спуснете яйцата цели във водата. Затворете отново капака.
- Когато програмата приключи, извадете яйцата и ги поставете внимателно в ледената вода за 1 минута.
- Внимателно счупете яйцата в чиния.
- С помощта на блендер, разбийте соса до получаване на гладка текстура.
- Сервирайте, като полеете яйцата със соса. Можете да добавите бекон и препечена филийка, по желание