Японски чийзкейк със сладко от малини
Оборудване
- Форма за торта с падащо дъно ~18см.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за чийзкейка
- 120 гр. бял шоколад
- 120 гр. крема сирене меко
- 3 бр. яйца
за малиновия топинг
- 1 ч.ч. малини може и замразени
- 2 с.л. портокалов сок
- 1/3 ч.ч. захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
на чийзкейка
- Извадете крема сиренето от хладилник 1 час преди приготвяне на рецептата, за да омекне.
- Разтопете белия шоколад на водна баня или в микровълнова фурна. Добавете го към крема сиренето и разбъркайте, докато се смесят.
- Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците, докато се получи пяна.
- Добавете жълтъците към сместа с белия шоколад и разбийте до гладкост.
- Добавете белтъците към сместа и разбийте внимателно.
- Намазнете формата и поставете хартия за печене.
- Изсипете сместа във формата и я увийте изцяло в алуминиево фолио.
- Поставете вътрешния съд в уреда и добавете 2 ч.ч. вода.
- Поставете мултифункционалната решетка и сложете формата върху нея.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 17 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено.
- След като налягането се освободи напълно, извадете формата и оставете чийзкейка да се охлади.
- Поставете в хладилник за 2 часа преди сервиране.
на малиновия топинг
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и времето за готвене на 10 минути. Оставете уреда да загрее.
- Добавете малините, портокаловия сок и захарта.
- Гответе до получаване на сос с консистенция на конфитюр.
- Сервирайте чийзкейка като го полеете с топинга от малини.