Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Японски чийзкейк със сладко от малини

Японски чийзкейк със сладко от малини

4.75* от 4 гласа
Claudia Varleta
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 27 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Азиатска
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Форма за торта с падащо дъно ~18см.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за чийзкейка

  • 120 гр. бял шоколад
  • 120 гр. крема сирене меко
  • 3 бр. яйца

за малиновия топинг

  • 1 ч.ч. малини може и замразени
  • 2 с.л. портокалов сок
  • 1/3 ч.ч. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на чийзкейка

  • Извадете крема сиренето от хладилник 1 час преди приготвяне на рецептата, за да омекне.
  • Разтопете белия шоколад на водна баня или в микровълнова фурна. Добавете го към крема сиренето и разбъркайте, докато се смесят.
  • Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците, докато се получи пяна.
  • Добавете жълтъците към сместа с белия шоколад и разбийте до гладкост.
  • Добавете белтъците към сместа и разбийте внимателно.
  • Намазнете формата и поставете хартия за печене.
  • Изсипете сместа във формата и я увийте изцяло в алуминиево фолио.
  • Поставете вътрешния съд в уреда и добавете 2 ч.ч. вода.
  • Поставете мултифункционалната решетка и сложете формата върху нея.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 17 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено.
  • След като налягането се освободи напълно, извадете формата и оставете чийзкейка да се охлади.
  • Поставете в хладилник за 2 часа преди сервиране.

на малиновия топинг

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и времето за готвене на 10 минути. Оставете уреда да загрее.
  • Добавете малините, портокаловия сок и захарта.
  • Гответе до получаване на сос с консистенция на конфитюр.
  • Сервирайте чийзкейка като го полеете с топинга от малини.
ТАГОВЕ малини, бял шоколад, портокалова кора, портокалов сок, яйца, крема сирене, захар
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.