Панирани пръчици от авокадо
Оборудване
- Блендер / кухненски робот
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. авокадо (около 350 гр.)
- 2 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.л. чили на прах
- 1/2 ч.л. сол
- 4-5 ч.ч. тортила чипс
- 1 бр. яйце разбито
- 1 с.л. пикантен сос
- резени лимон за сервиране
за соса
- 1/4 ч.ч. заквасена сметана
- 1/4 ч.ч. майонеза
- 2 бр. люти чушки по желание
- 2 с.л. сок от лайм
- 2 ч.л. мед
- щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Обелете авокадото и го нарежете на 8 бр. пръчици, като внимателно остраните костилката.
- Овкусете авокадото с лимоновия сок и го поръсете със солта и чилито на прах.
- В блендер смлейте тортилата, за да стане с консистенцията на галета.
за панировката
- В дълбока чиния смесете яйцето и пикантния сос.
- В отделна чиния поставете смления тортила чипс.
- Потопете резените авокадо първо в яйчената смес, след това в тортилата и притиснете панировката да полепне от всички страни.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете резените авокадо на един ред в кошницата. Ако е необходимо, гответе на порции.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете пръчиците.
за соса
- Смесете всички съставки в блендер и ги разбийте до получаване на гладка смес. Оставете в хладилник, докато дойде време за сервиране.
- Когато програмата приключи, извадете пръчиците и сервирайте с готовия сос и с резенчета лимон.