Във вътрешния съд добавете гореща вода, малко под ограничителната линия 2/3.
Изберете програма SOUS VIDE (СУ ВИД) и настройте температурата на 75˚С и времето за готвене на 30 минути.
Поставете съставките за соса в торбичка за вакуумиране, като се уверите, че сте премахнали въздуха от нея. За целта, потопете торбичката в купа с вода, като внимавате да не проникне вода вътре. Запечатайте торбичката.
Когато уредът достигнете необходимата температура, поставете торбичката във вътрешния съд. Затворете капака и се уверете, че бутонът/ключът за освобождаване на налягането е в позиция Vent/Venting (Изпускане).
Когато на дисплея се визуализират 12 минути, отворете капака и с помощта на голяма лъжица леко спуснете яйцата цели във водата. Затворете отново капака.
Когато програмата приключи, извадете яйцата и ги поставете внимателно в ледената вода за 1 минута.
Внимателно счупете яйцата в чиния.
С помощта на блендер, разбийте соса до получаване на гладка текстура.
Сервирайте, като полеете яйцата със соса. Можете да добавите бекон и препечена филийка, по желание
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.