Веган пай с праз и гъби 
 The Culinary Cartel 
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА  20 мин   мин 
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ  25 мин   мин 
Тип уред  Еър Фрайър/Фурна 
В подходящ съд на котлона или във вътрешния съд херемтчиен мултикукър Instant Pot сотирайте лука, докато омекне. 
Добавете гъбите и ги гответе, докато омекнат и станат кафяви на цвят.
Добавете чесъна и сотирайте за още 1 минута.
В купа смесете царевичното брашно и малка част от зеленчуковия бульон, и ги разбъркайте до получаване на гладка текстура.
Добавете получената смес, останалото количество бульон и сметаната към сотираните зеленчуци и ги гответе, докато се сгъстят.
Добавете мащерката и горчицата, и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Прехвърлете получената смес в съд за печене с подходящ размер.
Изрежете кръг с размера на съда от бутер тестото и поставете получения кръг върху плънката. 
Подгънете крайщата на тестото навътре, така че обгърнат плънката.
В центъра на кръга направете няколко прореза. 
Намажете бутер тестото с растителното мляко. 
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) , настройте температурата на 170˚С  и времето за готвене на 25 минути , след което натиснете Start . 
Когато уредът сигнализира с Add food , поставете съда в кошницата. 
Гответе, докато паят бухне и продобие хрупкава коричка.
Когато паят стане готов, сервирайте с гарнитура по избор. 
ТАГОВЕ  чесън, праз лук, зеленчуков бульон, растително мляко, дижонска горчица, царевично брашно, растителна сметана, гъби 
               Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност