Сладкиш с карамел, шоколад и маршмелоу
Оборудване
- Хартия за печене
- Форма за печене с подходящ размер (15 см.)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 140 гр. брашно универсално
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 200 гр. захар кафява
- 110 гр. масло разтопено
- 1 бр. яйце
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 150 гр. пекан
- 120 гр. мини бонбони маршмелоу
- 120 гр. шоколад черен на парчета
- щипка едра морска сол
- 80 гр. дулсе де лече ( млечен карамел)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Намазнете формата за печене и поставете готварска хартия на дъното ѝ.
- В купа смесете брашното, бакпулвера и солта и ги разбъркайте добре.
- В друга купа разбийте кафявата захар, разтопеното масло, яйцето и ванилията.
- Добавете брашнената смес към течната и ги разбъркайте, за да се смесят напълно.
- Добавете половината от пеканите.
- Прехвърлете готовата смес във формата за печене и я загладете.
- Поставете формата за печене върху мултифункционалната решетка (ако разполагате с такава) или върху основата на кошницата.
- Поставете капакa Air Fryer. Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 176˚С и времето за готвене на 25 минути.
- Когато програмата приключи, махнете капака Air Fryer и добавете бонбоните маршмелоу, шоколада, останалите пекани, морската сол и залейте с дулсе де лече (млечен карамел).
- Поставете капака Air Fryer отново и изберете програма GRILL (ГРИЛ) и настройте времето за готвене на 3-5 минути или докато шоколадът се разтопи.
- Извадете внимателно формата от вътрешния съд. Оставете да изстине напълно.
- Ако използвате Vortex Air Fryer, изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 176˚С и времето за готвене на 25 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формата за печене в кошницата.
- Когато програмата приключи, отворете кошницата и добавете бонбоните маршмелоу, шоколада, останалите пекани, морската сол и залейте с дулсе де лече (млечен карамел).
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте времето за готвене на 5 минути или докато шоколадът се разтопи.
- Извадете внимателно и оставете да изстине напълно.