Запеканка с аспержи и яйца
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 200 гр. аспержи
- 4 бр. яйца
- 50 гр. кашкавал ситно настърган
- 1 ч.л. зехтин масло
- сол на вкус
- 1 бр. скилидка чесън
- 6-7 бр. чери домати
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изрежете долната част на аспержите и ги разбъркайте с мазнината, солта и чесъна.
- Подредете аспержите в допълнителния съд.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 5 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда в кошницата.
- Когато времето за готвене изтече, счупете яйцата върху аспержите и добавете чери доматите и кашкавала.
- Изберете отново програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 10 минути.
- Печете до получаване на златист загар на кашкавала и сервирайте непосредствено след готвене. Да Ви е вкусно!