Сладки картофи с мисо паста и спанак
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3 бр. сладки картофи големи
- 4 с.л. бяла мисо паста (соева)
- 4 с.л. масло разтопено
- 2 ч.ч. бял чедър настърган
- 4 ч.ч. кейл нарязан
- 4 ч.ч. спанак
- 1 с.л. зехтин
- 1 бр. зелен лук ситно нарязан
- 1 бр. лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете картофите на слайсове.
- В купа разбъркайте мисо пастата с разтопеното масло.
- Добавете резените сладки картофи и ги оваляйте в сместа.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 9 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете картофите в кошницата, така че да не се припокриват. Ако е необходимо, гответе на порции.
- Поръсете картофите с чедър и настройте времето за готвене на 2 минути. Когато програмата приключи, ги извадете и оставете настрани.
- Междувременно, в голяма купа смесете кейла, спанака и зехтина.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 5 минути, след което натиснете Start. Гответе до получаване на лека, хрупкава коричка.
- Сервирайте, като върху картофите добавите спанака, заедно с кейла и поръсите със зеления лук. Гарнирайте и с резенчета лимон.