Задушени пържоли с праз и гъби
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. свински вратни пържоли
- 3 с.л. олио (30 мл.)
- 1 бр. стрък праз нарязан на шайби
- 150 гр. гъби нарязани на дебели филийки
- 1 бр. морков нарязан на полумесеци
- 100 мл. бяло вино
- 150 мл. вода
- 1 люта чушка (по желание)
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поръсете пържолите с черен пипер.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете половината от олиото и пържолите, и ги запечатайте за около 3 минути от всяка страна.
- Добавете виното и намалете степента на програмата на Lo/Low (Ниска). Изчакайте течността да се редуцира.
- Извадете пържолите в чиния.
- Добавете останалото олио във вътрешния съд и сотирайте праза, моркова и гъбите за 2-3 минути. Разбъркайте съставките.
- Изключете програмата с CANCEL и добавете водата и солта.
- Деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд и отново поставете пържолите.
- Добавете лютата чушка цяла (по желание) и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 16 минути (при по-тънки пържоли намалете времето за готвене под налягане на 12-15 минути).
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено.
- Когато се овободи цялото налягане, извадете пържолите и сервирайте.
Утре ще я направя
Станаха страхотни!