Вегетарианско чили с тиква и боб
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. зехтин
- 1 бр. червен лук малък, на кубчета
- 1 бр. чушка халапеньо почистена от семките и нарязана
- 2 бр. скилидки чесън смлени
- 1 с.л. чили на прах
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.ч. черен боб предварително сварен или от консерва, оцеден
- 2 бр. домат големи
- 4 ч.ч. тиква - мускатна цигулка на кубчета, около 600 гр.
- 1 бр. дафинов лист
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Добавете зехтин във вътрешния съд на Instant Pot. Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
- Когато зехтинът се нагорещи, добавете нарязаните лук и халапеньо (по желание) и сотирайте докато лукът омекне, около 3-4 минути.
- Добавете чесън и чили на прах и гответе още 1-2 минути.
- Добавете бульона и деглазирайте, като използвате дървена лъжица, за да разбъркате добре и отлепите покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд.
- Добавете сол, черен боб, домати, тиква и дафинов лист в съда и разбъркайте, за да се смесят.
- Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 3 минути.
- Когато времето изтече, бързо освободете налягането.
- Сервирайте топло, като гарнирате по желание с кубчета авокадо, накълцан пресен кориандър, резен лайм и / или нарязано халапеньо.