Глазирани бейби моркови с мед и билки
Оборудване
- Решетка за готвене на пара
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 ч.ч. вода
- 450 гр. бейби моркови
- 2 с.л. масло
- 1 с.л. мащерка прясна
- 1 с.л. магданоз пресен, ситно нарязан
- 1/4 ч.л сол
- 1/3 ч.ч. мед
- допълнително прясна мащерка за гарниране⅓
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изсипете една чаша вода във вътрешния съд на Instant Pot и поставете решетката за готвене на пара.
- Поставете морковите в кошницата за готвене на пара и внимателно спуснете кошницата върху решетката.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) за 3 минути.
- Когато времето изтече, бързо освободете налягането и внимателно извадете морковите.
- Излейте течността от вътрешния съд. Поставете в него останалите съставки – масло, мед, мащерка, магданоз и сол, и разбъркайте, за да се смесят. Добавете сварените моркови и разбъркайте, докато се покрият добре.
- Изключете автоматичната функция KEEP WARM (ПОДДЪРЖАНЕ НА ТОПЛА ХРАНА) с CANCEL (ОТКАЗ), след което изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ). Сотирайте като разбърквате постоянно за 2-4 минути до постигане на желания резултат.
- Сервирайте морковите топли, като гарнирате с прясна мащерка.