Ванилово крем брюле
Lisa Childs
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин мин
ОБЩО ВРЕМЕ 30 мин мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Френска
Тип уред Мултикукър, Комбиниран мултикукър
В малка тенджера изсипете сметаната и ванилията.
На средна температура започнете да бъркате, докато започне да излиза пара. Отстранете от котлона, преди сместта да заври.
В купичка разбъркайте 1 с.л. от захарта и жълтъците до получаване на гладка текстура.
Докато разбърквате, изсипвайте постепенно от сметановата смес при жълтъците до получаване на хомогенна текстура.
Изсипете сместа в съда за крем брюле и я покрийте с алуминиево фолио.
На дъното на вътрешния съд Instant Pot поставете решетка за готвене на пара и добавете водата.
Сложете съда с крема върху решетката и поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на LOW (НИСКО) и време за готвене 10 минути .
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути , след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
Отворете капака, извадете купичката и я оставете да изстине.
Поставете съда в хладилник за 6-8 ч., докато стегне кремът.
Преди да сервирате, поръсете с 1 с.л. захар и с помощта на кухненска горелка я карамелизирайте (по желание).
Изчакайте горената захар да изстине за около 1 мин. и украсете с малини.
ТАГОВЕ яйца, захар, сметана за готвене, ванилова паста, малини
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ок Политика за поверителност
?