Триъгълни банички със сирене Бри и сладко от боровинки
Оборудване
- Vortex Plus Air Fryer
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. правоъгълни листа точени кори
- 160 гр. сирене Бри
- сос / сладко от боровинки
- зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете всеки правоъгълен лист тесто на 4 ленти (всяка около 10 см. широка).
- Нарежете сиренето Бри на 16 еднакви парчета с размер около 5 см. дължина и 0.5 см. дебелина.
- Поставете по едно парченце сирене по диагонал в единия край върху всяка лентичка тесто. Отгоре полейте всяко парченце сирене с по 1 ч.л. сос / сладко от боровинки.
- Внимателно завийте единия ъгъл на лентата по диагонал, така че да оформите триъгълник и продължете да завивате, докато се получи триъгълна баничка. Използвайте малко количество зехтин на върха на пръстите си, за да слепите така оформената баничка.
- Повторете горната стъпка с останалите ленти тесто.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 160°C и времето за готвене на 6 мин.
- Може да приготвяте по 4-6 бр. банички едновременно, като оставите разстояние между тях. Обърнете всяка баничка по средата на готвенето.
- Оставете малко да се охладят и ги сервирайте докато все са още хрупкави.