Мини бутер банички с бекон и яйца
Оборудване
- Instant Vortex Air Fryer
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 225 гр. бутер тесто замразено
- 85 гр. сирене чедър настъргано
- 4 бр. слайса бекон предварително изпечен и нарязан на парченца (можете да го приготвите предварително във Vortex Air Fryer за 8 мин. на 190˚С)
- 4 бр. яйца
- магданоз или лук (ситно нарязан) за гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Следвайте инструкциите на опаковката за размразяване и разгъване на бутер тестото. Поставете го върху леко набрашнена повърхност и го нарежете на четири квадрата.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 198°C и времето за готвене на 10 мин. за рохки яйца с разтичащ се жълтък или около 15 мин. за добре сготвени яйца, след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете квадратчетата от бутер тесто в кошницата, върху предварително намазнената приставка. Ако е необходимо, гответе на порции.
- След 5 мин., докато тестото е още в кошницата, с помощта на лъжица натиснете всяка бутерка в средата, така че да направите “гнездо“. Бъдете внимателни да не притиснете по краищата.
- Поръсете с 1/4 от сиренето върху всяко гнездо и избутайте леко настрани, така че да огради гнездото. Поръсете с 1/4 от вече приготвения бекон около сиренето.
- Внимателно счупете по едно яйце върху всяко гнездо, след което върнете кошницата в отделението за готвене, за да продължите с готвенето.
- Когато на дисплея се изпише надпис Turn Food (Обръщане/Разбъркване на храната), не е нужно да правите нищо.
- Когато времето за готвене изтече, проверете дали яйцата са достигнали желаната степен на приготвяне.
- Повторете стъпки от 2 до 8 за останалите две квадратчета от бутер тесто.
- Сервирайте топли, гарнирани с нарязания магданоз или лук.