Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Торта с моркови

Торта с моркови

4.72* от 7 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 ч 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Пикник

Оборудване

  • Форма за печене с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за тортата

  • 125 гр. брашно
  • 50 гр. златни стафиди
  • 50 гр. пудра захар
  • 50 гр. кафява захар
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. джинджифил смлян
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 1/4 ч.л. бахар смлян
  • 80 мл. олио
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 бр. големи яйца леко разбити
  • 350 гр. моркови настъргани на ситно

за глазурата

  • 200 гр. крема сирене омекотено
  • 200 гр. пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Намазнете формата за печене и на дъното ѝ поставете хартия за печене.
  • В малка купа смесете стафидите с 1 с.л. брашно.
  • В голяма купа смесете останалото брашно, пудрата захар, кафявата захар, содата за хляб, канелата, солта, джинджифила, индийското орехче и бахара.
  • В отделна купа смесете олиото, ванилията и яйцата. Разбъркайте добре и ги добавете към брашнената смес.
  • Разбъркайте внимателно до хомогенност, след което добавете морковите и стафидите, и отново разбъркайте леко.
  • Изсипете сместа във формата за печене, покрийте я с алуминиево фолио и направете с нож малки разрези върху фолиото на 12, 3, 6 и 9 часа.
  • Добавете 250 мл. вода във вътрешния съд и поставете мултифункционалната решетка. Поставете формата върху решетката и затворете капака на уреда.
  • Изберете програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) и настройте времето за готвене на 1 час и 30 минути. (Възможно е да се наложи да добавите още малко време за готвене, докато клечката, с която проверявате готовността на сладкиша, излезе суха).
  • Когато програмата приключи, извадете съда с тортата и го оставете да се охлади за около 10 минути. След това го обърнете върху решетка, където да изстине напълно.
  • За да направите глазурата, разбийте крема сиренето, пудрата захар и ванилията до гладкост и когато тортата е изстинала напълно, я разпределете върху нея.
  • По желание, напарвете декорация по ръба на тортата със сладкарски плик с накрайник и подредете мини яйца в различни цветове.
ТАГОВЕ канела, яйца, моркови, джинджифил, крема сирене, брашно, кафява захар, пудра захар, сода за хляб, стафиди

1 отговорa за "Рецепта за Торта с моркови"

  1. Опитах на тази програма и нищо не се получи. Тестото не се беше изпекло изобщо. Сигурно има грешка в програмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.